Care sunt beneficiile de afaceri ale RPA?

Automatizarea proceselor robotizate eficientizează fluxurile de lucru, ceea ce face organizațiile mai profitabile, mai flexibile și mai receptive. De asemenea, crește satisfacția, implicarea și productivitatea angajaților prin eliminarea sarcinilor banale din zilele lor de lucru.

Vertical Business Partners

Productivitate mai mare

Majoritatea roboților RPA sunt proiectați să se concentreze pe îndeplinirea unor sarcini specifice de rutină. Să luăm un exemplu. Dacă un angajat uman are nevoie de patru ore pentru a raporta, RPA îi permite aceluiași angajat să termine raportul în 20 de minute. Gândiți-vă la costul și timpul pe care l-ați economisi. După cum s-a stabilit cu exemplul, RPA nu a înlocuit ființele umane. Tehnologia îi ajută să finalizeze aceeași cantitate de muncă în mai puțin timp. Înseamnă că angajații tăi vor fi mai productivi dacă lucrează cu RPA. După implementarea RPA în afaceri, trebuie să vă instruiți angajații pentru a folosi tehnologia în avantajul lor.

Vertical Business Partners

Eficiență sporită

Următorul pe lista noastră de beneficii de afaceri ale automatizării proceselor robotizate este eficiența. Eficiența umană este limitată deoarece își pot dedica doar x număr de ore într-o zi. Variabila x aici depinde de capacitatea individuală. Cu toate acestea, software-ul RPA nu are nevoie de o pauză. Nici nu are nevoie de concedii medicale sau de concediu. Îl poți folosi în avantajul tău 24/7 și 365 de zile pe an. În general, un robot RPA poate îndeplini atâtea sarcini câte 2-5 angajați cu normă întreagă le pot realiza manual. Am evidențiat modul în care RPA poate executa aceeași cantitate de muncă într-o durată mai mică, cu un exemplu de mai jos. Roboții RPA pot finaliza mai mult volum de muncă în aceeași perioadă.

Vertical Business Partners

Precizie sporită

Este uman doar să faci greșeli. Cu toate acestea, chiar și greșelile în oglindă te pot costa mult atunci când ai de condus o afacere. Ca să nu mai vorbim de timpul necesar pentru a remedia aceste greșeli manual. Vestea bună este că, prin implementarea RPA în afaceri, puteți elimina erorile de procesare. Potrivit Deloitte Global RPA Survey , 85% dintre respondenți raportează că RPA și-a îndeplinit sau și-a depășit așteptările pentru beneficii precum acuratețea, promptitudinea și flexibilitatea. Acestea fiind spuse, RPA trebuie testat temeinic. Prin urmare, trebuie să fiți atenți atunci când mapați și optimizați procesele de afaceri folosind automatizarea proceselor robotizate. Și veți avea nevoie de pregătire și guvernare pentru a-și realiza pe deplin potențialul. În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji că roboții fac erori umane.

Vertical Business Partners

Creșterea oportunităților de scalabilitate

Când afacerea ta se extinde, la fel și responsabilitățile tale. Antreprenorii se găsesc adesea la răscruce de drumuri când vor în sfârșit să-și ducă afacerea la următorul nivel. Afacerii lor nu au adesea flexibilitatea de a se adapta la numărul tot mai mare de sarcini sau funcții. Prin urmare, în ciuda cererii mari, acestea se prăbușesc din cauza lipsei de flexibilitate. Aici intervine RPA. Poate susține orice număr de funcții de afaceri pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele. Nu doar numere, puteți, de asemenea, să ajustați orice tip de sarcini de rutină pe care le necesită efortul dvs. de extindere a afacerii. Acest lucru oferă întreprinderilor mai mici condiții de concurență echitabile, în sensul că pot gestiona cu ușurință cerințele imprevizibile ale pieței cu ajutorul RPA.

Vertical Business Partners

Răspunsuri automate și declanșatoare

În mod obișnuit, fiecare sistem RPA are capabilități de programare și chiar dacă funcționează cu mult dincolo de scopul unui planificator, îi ajută pe manageri cu o programare complet automatizată și semi-automatizată. Primul scenariu declanșează și răspunde numai atunci când are loc un anumit eveniment - în primul rând o activitate umană, cum ar fi un clic. În automatizarea nesupravegheată, declanșatorul nu trebuie să fie o acțiune umană, ci poate fi orice, cum ar fi un e-mail sau un document. Companiile pot identifica zone specifice în operațiunile lor care pot fi automatizate în întregime sau parțial folosind declanșatoare și răspunsuri.

Vertical Business Partners

Serviciu îmbunătățit pentru clienți

Îndeplinirea cerințelor clienților nu este o sarcină ușoară. O singură întâmplare este suficientă pentru a le sparge încrederea în tine și pentru a-i conduce către concurenții tăi. În plus, cerințele clienților tind să fluctueze în timp, ceea ce vă face mai greu să le satisfaceți. Dar atunci când sarcinile plictisitoare și repetitive sunt atribuite roboților, angajații tăi au mai mult timp la îndemână pentru a se ocupa de întrebările clienților. Aveți nevoie de reprezentanți competenți ai serviciilor pentru clienți pentru a rezolva problemele care nu pot fi rezolvate prin automatizare. În plus, impactul RPA asupra afacerii a fost resimțit și pe frontul de servicii pentru clienți. RPA poate ajuta la generarea de rapoarte automate pentru a vă ajuta să înțelegeți și să răspundeți nevoilor cumpărătorilor dvs.

Cum se implementează un RPA?

Inainte de a vă lansa într-o misiune de a încorpora RPA în afaceri, vedeți ce procese pot fi automatizate pentru a vă oferi cele mai multe beneficii. Analizati cu partenerul RPA potrivit pentru a afla impactul automatizării proceselor robotizate asupra oamenilor, procedurilor și politicilor.
Verificați departamentele care s-ar descurca mai bine cu automatizarea. Poate doriți să luați în considerare resursele umane, finanțe și contabilitate, vânzări și managementul lanțului de aprovizionare pentru adoptarea RPA.

Ce industrii pot beneficia de sistemele RPA?

Datorită impactului notabil al RPA asupra afacerilor, rata de adoptare a crescut rapid în ultimii ani.
Mai multe sectoare precum asistența medicală, comerțul cu amănuntul, telecomunicațiile, producția, serviciile financiare și bancare se confruntă cu efectele pozitive ale automatizării proceselor robotizate.